Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Rally Φινλανδίας: Νικητής ο Evans, ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου

3.570 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2021)

Ο Elfyn Evans πήρε μια κομβική νίκη στο ταχύτατο Rally Φινλανδίας και διατηρεί ελπίδες για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όντας 24 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ogier. Η Hyundai έκανε το 2-3 με τους Tanak & Breen.

Ο Ουαλός οδηγός της Toyota Gazoo Racing οδήγησε εκπληκτικά στην Φινλανδία και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη και πέμπτη της καριέρας του. Εκτός από την πρωτοπορία στην τελική κατάταξη, ήταν ταχύτερος και την power stage, συλλέγοντας το μέγιστο των βαθμών που μπορεί να πάρει (30) ενώ παράλληλα μείωσε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, Sebastian Ogier, στους 24 βαθμούς με δύο αγώνες να απομένουν για τον τερματισμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το κυριακάτικο σκέλος περιλάμβανε τέσσερις ειδικές διαδρομές. Η πρώτη ε.δ. της ημέρας κερδήθηκε από τον Tanak, που φάνηκε πως ήθελε τη νίκη, ωστόσο ο Ουαλός rally man απάντησε κερδίζοντας τις υπόλοιπες 3 ε.δ. της ημέρας. Ο Εσθονός πάλεψε μέχρι το τέλος, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του Evans που έγινε ο δεύτερος Βρετανός που κερδίζει το εμβληματικό Rally Φινλανδίας στην ιστορία. Τρίτος τερμάτισε ο Craig Breen με Hyundai i20 Coupe WRC, που παρόλο που συμμετέχει σε συγκεκριμένους αγώνες και όχι σε όλα τα Rally του πρωταθλήματος κοίταξε στα μάτια τους βασικούς παίκτες.

Τέταρτος τερμάτισε ο νικητής του 2017, Esapekka Lappi, με ένα ιδιωτικό Toyota Yaris WRC, επιστρέφοντας στη δράση μετά από αποχή δέκα μηνών. Ο Φινλανδός πίεσε για την τρίτη θέση του βάθρου ωστόσο δεν τα κατάφερε μένοντας 16,6 δλ. πίσω από τον Ιρλανδό. Πέμπτος στην κούρσα ο Ogier, που επέλεξε να κινηθεί στα σίγουρα με πιο αργούς ρυθμούς και χωρίς πίεση, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για τη μάχη του πρωταθλήματος.

Κλείνοντας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally στις 14-17 Οκτωβρίου για το Rally Ισπανίας.


Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Autotriti.gr
VW