Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέο Citroen C3 και e-C3

Νέο Citroen C3 και e-C3

43.397 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2024)

Την άνοιξη περιμένουμε στην Ελλάδα το νέο e-C3, το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας που ανήκει στην κατηγορία  των μικρών αυτοκινήτων πόλης και είναι πολύ πιθανό να δούμε επίσης την ίδια στιγμή να έρθουν στην χώρα μας οι συμβατικές εκδόσεις του δημοφιλούς μικρού.

Νέα σχεδίαση και νέα πλατφόρμα για το τέταρτης γενιάς Citroen e-C3

 Η βάση του αυτοκινήτου είναι μια έκδοση της εξαιρετικά ευέλικτης παγκόσμιας πλατφόρμας της Stellantis με όνομα «Smart Car». Εκτός από νέα πλατφόρμα, στο νέο Citroen e-C3 κάνει ντεμπούτο η νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας την οποία πρώτη φορά αντικρίσαμε στο πρωτότυπο Oli. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του νέου e-C3 το μήκος του ορίζεται στα 4,01 μέτρα, το πλάτος του στα 1,76 μέτρα και το ύψος του στα 1,57 μέτρα (με τις ράγες οροφής). Η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται στα 163 χιλιοστά.

Έχει μίνιμαλ εσωτερικό αλλά πολλή τεχνολογία

Στην καμπίνα, το νέο Citroen e-C3 υιοθετεί τη νέα φιλοσοφία της εταιρείας που ονομάζεται C-Zen Lounge. Στο κέντρο του ταμπλό, δεσπόζει η έγχρωμη οθόνη των 10,25 ιντσών του συστήματος infotainment, η οποία είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό, ενώ το σύστημα «My Citroen Play με Smartphone Station» και την αποκλειστική εφαρμογή, που προσφέρεται στο στάνταρ εξοπλισμό στους κατόχους της αρχικής έκδοσης «You», εξασφαλίζει την πρόσβαση στο ηχοσύστημα, τις τηλεφωνικές κλήσεις και την πλοήγηση μέσω της δικής τους συσκευής. Ουσιαστικά, το smartphone μετατρέπεται σε infotainment απλά τοποθετώντας το στην ειδικά διαμορφωμένη βάση, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω ενέργειες από τον οδηγό. Το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας ενισχύεται περισσότερο με την προσθήκη για πρώτη φορά ενός Head-Up Display που αντανακλά τις πληροφορίες του οχήματος σε μία γυαλιστερή μαύρη λωρίδα ανάμεσα στο επάνω μέρος του ταμπλό και τη βάση του παρμπρίζ.

Αποδίδει 113 άλογα και θα κοστίζει από 20 χιλιάρικα

Για πρώτη φορά η πλατφόρμα «Smart Car Platform» χρησιμοποιεί μία μπαταρία φωσφορικού λιθίου ισχύος 44 kWh, εξασφαλίζoντας αυτονομία έως και 320 χιλιόμετρα (WLTP), αλλά και δυνατότητα ταχείας φόρτισης από σταθμούς παροχής συνεχούς ρεύματος ισχύος 100 kW. Το νέο χωρίς ρύπους γαλλικό μοντέλο εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 113 ίππων και το πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Πληροφορίες για τα συμβατικά του σύνολα δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή

Με κόστος στα 20 χιλιάρικα

Το κόστος γα το e-C3 ανακοινώνεται στα 23.300 ευρώ για χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλες έξι μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί πως η γαλλική μάρκα αποκάλυψε πως το 2025 θα εισάγει και μια πιο προσιτή έκδοση, η οποία θα έχει αυτονομία 200 χιλιόμετρα και τιμή 19.990 ευρώ. Για την Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, ενδέχεται να υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις στην τελική τιμή.

Σελίδα 1Τα σημαντικότερα νέα μοντέλα που έρχονται το 2024
Σελίδα 2Νέο Peugeot 3008
Σελίδα 3Νέο VW Tiguan
Σελίδα 4Νέο Dacia Duster
Σελίδα 5Νέα Alfa Romeo Milano
Σελίδα 6Νέα Lancia Ypsilon
Σελίδα 7Ανανεωμένο και ηλεκτρικό Ford Puma
Σελίδα 8Νέο Citroen C3 και e-C3
Σελίδα 9Νέο Fiat 600
TI YOKOHAMA AGORAZO
Ford