Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Θρυλική Ferrari πουλήθηκε για 17 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

2.002 Επισκέψεις στο άρθρο (20/8/2024)
Θρυλική Ferrari πουλήθηκε για 17 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία
4 Φωτογραφίες »

- Ήταν η πρώτη από τις 56 California Spider που φτιάχτηκαν σε μικρότερη πλατφόρμα
- Ήταν παρούσα στο Σαλόνι της Γενεύης το 1960
- Είναι ένα από τα τρία μοντέλα με V12 κινητήρα

Πλούσιο το αγωνιστικό παλμαρέ της

Η πρώτη Ferrari 250 GT SWB California Spider κατασκευής Scaglietti πουλήθηκε έναντι 17,055 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στο Monterey. Το αυτοκίνητο γνώρισε τεράστια αγωνιστική επιτυχία καθ όλη τη δεκαετία του 1950 πριν ο Καλιφορνέζος εισαγωγέας John von Neumann προτείνει στην Ferrari την ιδέα να κατασκευάσει μια cabrio έκδοση που θα μπορούσε να αγωνίζεται αλλά και να μπορεί να οδηγηθεί στους δημόσιους δρόμους. Σύντομα, γεννήθηκε η 250 GT LWB California Spider, της οποίας η παραγωγή περιορίστηκε σε μόλις 50 μονάδες.

Ήταν η πρώτη από τις 56 California Spider που φτιάχτηκαν σε μικρότερη πλατφόρμα

Στη συνέχεια, η Ferrari αποφάσισε να κατασκευάσει μια δεύτερη California Spider βασισμένη στη μικρότερη πλατφόρμα με μεταξόνιο 2.400 mm. Κατασκευάστηκαν μόλις 56 αυτοκίνητα και το συγκεκριμένο, με νούμερο #1795 GT, ήταν το πρώτο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Ήταν παρούσα στο Σαλόνι της Γενεύης το 1960

Ο οίκος RM Sotheby's αναφέρει επίσης ότι αυτό ήταν το αυτοκίνητο επίδειξης της Ferrari στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 1960, προτού σταλεί πίσω στο εργοστάσιο, εξοπλιστεί με μαύρο εσωτερικό και παραδοθεί στον πρώτο του ιδιοκτήτη. Οδηγήθηκε σε μια χούφτα διάσημες πίστες, συμπεριλαμβανομένου του Nurburgring, πριν πουληθεί και εξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη συνέχεια πέρασε από τα χέρια μερικών άλλων ιδιοκτητών κατά τις επόμενες δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτερου στελέχους της Phillip Morris, πριν προστεθεί στη συλλογή του τελευταίου ιδιοκτήτη το 2008.

Είναι ένα από τα τρία μοντέλα με V12 κινητήρα

Εκτός από το γεγονός ότι είναι η πρώτη Ferrari 250 GT SWB California Spider που κατασκευάστηκε, είναι επίσης ένα από τα μόλις τρία αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με τον φημισμένο Tipo 168 V12 κινητήρα της Ferrari. Επιπλέον, διαθέτει τα σπάνια καλύμματα για τους προβολείς και την εργοστασιακή οροφή. Το αυτοκίνητο συνοδεύεται επίσης από ένα βιβλίο που πιστοποιεί ότι διαθέτει τον αρχικό κινητήρα και το εργοστασικό κιβώτιο ταχυτήτων.

AutoΤριτη
CADDY NEW EDITION