Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

GP Ολλανδίας: Κυρίαρχος ο Norris, τέλειωσε το σερί του Verstappen

 Σχολιάστε 
2.632 Επισκέψεις στο άρθρο (25/8/2024)
GP Ολλανδίας: Κυρίαρχος ο Norris, τέλειωσε το σερί του Verstappen
2 Φωτογραφίες »

- Πήρε τη νίκη με 20 δλ. διαφορά από τον Verstappen
- Στην τρίτη θέση ο Leclerc, χαμηλά η Mercedes
- Πρώτοι βαθμοί για το νέο αφεντικό της Alpine

Πήρε τη νίκη με 20 δλ. διαφορά από τον Verstappen ο Norris

Ο Lando Norris έφτασε σε μια εύκολη νίκη στο Grand Prix στο Zandvoort, ξεπερνώντας τον Max Verstappen, παρότι μάλιστα ο Ολλανδός πήρε το προβάδισμα στην πρώτη στροφή. Ο Norris δεν το έβαλε κάτω, έφτασε τον Verstappen και τον προσπέρασε στα ίδια και στην συνέχεια δεν κοίταξε ποτέ πίσω, επικρατώντας τελικά με περίπου 20 δευτερόλεπτα διαφορά. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Norris στην Ολλανδία και η πρώτη φορά που ο Verstappen δεν παίρνει την πρώτη θέση στο Grand Prix της πατρίδας του.

Στην τρίτη θέση ο Leclerc, χαμηλά η Mercedes

Ο Charles Leclerc είναι αυτός που συμπλήρωσε το βάθρο καταφέρνοντας να ανέβει από την έκτη στην τρίτη θέση, ένα αποτέλεσμα μου αφήνει ευχαριστημένους τους tifosi, αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι η απόδοση των κόκκινων μονοθεσίων δεν ήταν πολύ καλή αυτό το Σαββατοκύριακο. O Piastri αρκέστηκε στην τέταρτη θέση επειδή παρέτεινε το πρώτο του stint και έχασε τη θέση του στην πίστα. Η συγκομιδή βαθμών της Ferrari έγινε μεγαλύτερη από την άνοδο του Carlos Sainz στην πέμπτη θέση, μπροστά από τη Red Bull του Sergio Perez και τιις δύο Mercedes του George Russell και του Lewis Hamilton. Οι δύο τελευταίοι επέλεξαν να κάνουν αργά δεύτερο στοπ για να βάλουν μαλακά ελαστικά και να διεκδικήσουν τον ταχύτερο γύρο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αφού ο Norris πήρε τον έξτρα βαθμό στον τελευταίο γύρο του αγώνα. 


H τελική κατάταξη.
2 Φωτογραφίες »

H τελική κατάταξη.

Πρώτοι βαθμοί για το νέο αφεντικό της Alpine

Ο Pierre Gasly, που κατέλαβε την ένατη θέση, έδωσε στην Alpine κάτι να γιορτάσει στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Oliver Oakes ως νέο αφεντικό της ομάδας, ενώ ο Fernando Alonso πήρε τον τελευταίο βαθμό για την Aston Martin ξεπερνώντας τον οδηγό της Haas, Nico Hulkenberg, στους τελευταίους γύρους. 

Ο επόμενος αγώνας

Η δράση μεταφέρεται το επόμενο Σαββατοκύριακο στο ναό της ταχύτητας, τη Monza της Ιταλίας στις 30 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου.

Autotriti.gr
Autotriti.gr