Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
To τωρινό Dacia Spring.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To τωρινό Dacia Spring.

Dacia Spring: Μεγαλύτερη αυτονομία, ίδιο κόστος στην ανανεωμένη του έκδοση

34.438 Επισκέψεις στο άρθρο (27/12/2023)

Το Dacia Spring ήταν μια μικρή επανάσταση, όχι μόνο για την Renault, αλλά και για τον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ποτέ άλλοτε ένα ηλεκτρικό δεν είχε τόσο χαμηλή τιμή: έκανε ακόμη και 16.990 ευρώ κατά το λανσάρισμά του στην Ευρώπη το 2020, ενώ τώρα κοστίζει στην Ελλάδα από 21.188 ευρώ, τιμή που το φέρνει στις πρώτες θέσεις με τα πιο φθηνά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς.

Μικρές αλλά σημαντικές οι αλλαγές εξωτερικά

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Renault (στον οποίο ανήκει η Dacia) Luca De Meo, το Spring πρόκειται να ανανεωθεί το 2024. Μία από τις κύριες στιλιστικές αλλαγές που θα φέρει μαζί του, θα αφορά το μπροστινό μέρος, όπου θα συναντήσουμε κάποια στοιχεία που υπάρχουν ήδη στην τρέχουσα γενιά και άλλα που είναι εμπνευσμένα από το νέο Duster. Η νέα μάσκα θα κοσμείται με το νέο λογότυπο της Dacia στο κέντρο και δίπλα του θα υπάρχουν ενσωματωμένες οριζόντιες λωρίδες, ενώ τα φώτα ημέρας LED θα έχουν μια εντελώς νέα, πιο κομψή και εντυπωσιακή σχεδίαση. Κατά τα άλλα, το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα διατηρήσει την ίδια crossover σχεδίαση με πλαστικούς προφυλακτήρες και ράγες στην οροφή.

Πιο ισχυρό και με μεγαλύτερη αυτονομία

Μηχανικά, το ανανεωμένο Dacia Spring θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-AEV, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το κινητήριο σύνολο του ανανεωμένου Spring θα συνεχίζει να αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία κάτω από το δάπεδο, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ (σήμερα αποδίδει 65 ίππους) και η χωρητικότητα της μπαταρίας (τώρα στις 27,4 kWh) αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά, ώστε να αυξηθεί η αυτονομία του, χωρίς παράλληλα να ανέβει η τιμή του.

Τέλος, οι τελευταίες αναφορές λένε πως προς το παρόν, ο όμιλος Renault σκοπεύει να διατηρήσει την παραγωγή του αυτοκινήτου στο κινεζικό εργοστάσιο στο Shiyan.
 

Σελίδα 1Νέες αφίξεις Renault & Dacia: Όλα τα νέα μοντέλα που έρχονται το 2024
Σελίδα 2Renault Megane: Ηλεκτρικό crossover με 4,2 μέτρα μήκος
Σελίδα 3Renault Rafale: Υβριδικό ή Plug-in Coupe SUV
Σελίδα 4Renault 5: Ηλεκτρικό μικρό με τιμή 20-25.000 ευρώ
Σελίδα 5Ανανεωμένο Renault Captur: Με τη μάσκα του Rafale και με την καμπίνα του Clio
Σελίδα 6Dacia Duster: 1η φορά υβριδικό αλλά δεν έχει diesel μοτέρ
Σελίδα 7Dacia Jogger: Προ των πυλών η υβριδική του έκδοση
Σελίδα 8Dacia Spring: Μεγαλύτερη αυτονομία, ίδιο κόστος στην ανανεωμένη του έκδοση
Toyota
Citroen