Renault Kadjar

227.225 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2018)

Η πρόταση της Renault στα μικρομεσαία SUV ακούει στο όνομα Kadjar. Το Kadjar αποτελεί αδελφό μοντέλο με το Nissan Qashqai με το οποίο μοιράζονται πάτωμα και μηχανικά μέρη, ωστόσο κάθε εταιρεία έχει κάνει τις επιμέρους ρυθμίσεις. Στην προκειμένη περίπτωση επιλέχθηκε το τετρακίνητο diesel των 130 ίππων, και για αυτό υπήρξε η μείωση των 2,5 χλμ./ώρα. Κατά τα άλλα, το Renault Kadjar είναι ένα μοντέλο που σε κερδίζει με τη σχεδίασή του και την πρακτικότητα στο εσωτερικό. Οδηγικά είναι άνετο, ωστόσο αναφορικά με την κύλισή του αισθητός είναι ο παραγόμενος θόρυβος στον αυτοκινητόδρομο.

68 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Με επιτυχία ολοκλήρωσε το Renault Kadjar την πρώτη προσπάθεια στα 68 χλμ./ώρα., στην οποία η επέμβαση από το ESP ήταν πολύ μικρή. Οι κλίσεις του αμαξώματος δεν ήταν έντονες, το τιμόνι ικανοποίησε με την αποτελεσματικότητά του.

73 χλμ./ώρα: Ανεπιτυχής προσπάθεια
Στα 73 χλμ./ώρα η προσπάθεια του γαλλικού SUV δεν στέφτηκε με επιτυχία. Στην πρώτη αλλαγή της πορείας το Kadjar εμφάνισε έντονη κλίση, ενώ στη δεύτερη εναλλαγή (επανα-είσοδο στη λωρίδα) είχε υποστροφική συμπεριφορά. Το τιμόνι δεν ήταν τόσο άμεσο όσο του αδελφού Qashqai, ενώ σε όλη τη προσπάθεια γίνονταν εμφανή τα 1.536 κιλά του αμαξώματος. 

72 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Στα 72 χλμ./ώρα το Kadjar πέρασε με επιτυχία. Το ESP ήταν δραστικό κάτι που φαίνεται και στην ταχύτητα εξόδου. Το τιμόνι θα το θέλαμε λίγο πιο πλούσιο σε πληροφόρηση, ενώ η ανάρτηση ανταποκρίθηκε στην δοκιμασία. Η αίσθηση των επιβατών ήταν καλή σε όλη τη διάρκεια. Πάντως, και σε αυτά τα χιλιόμετρα, το Kadjar δείχνει κάπως βαρύ στις αντιδράσεις του.

Γενική αίσθηση οδηγού: Θα ήθελα το τιμόνι να είναι πιο πλούσιο σε πληροφόρηση. Έντονη επίσης η δραστικότητα του ESP. Στα παραπάνω χιλιόμετρα είχε υποστροφική τάση.
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Σε όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας το αίσθημα της ασφάλειας ήταν παρών, ακόμη και όταν χτυπήσαμε τις κορίνες. Οι μεταφορές του βάρους μας έγιναν αισθητές.

Δείτε την επιτυχημένη προσπάθεια του Renault Kadjar στα 73 χλμ./ώρα.

Οι προσπάθειες του Renault Kadjar από τη θέση του οδηγού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TI LINGLONG AGORAZO
skoda