SEAT Ibiza (+video)

177.997 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2018)
SEAT Ibiza (+video)
6 Φωτογραφίες »

To Ibiza από τις δοκιμές του στο elk test μας έδωσε την αίσθηση ότι θα κινηθεί στα ίδια «μονοπάτια» με το αδελφό Polo και ίσως και ελάχιστα πιο γρήγορα μέσα στην διαδικασία. Η συμπεριφορά του ήταν το ίδιο καλή γενικότερα με λογικές κλίσεις του αμαξώματος και καλή απόκριση από το τιμόνι του, ενώ σε σχέση με το Polo, έδειξε να μην διαταράσσεται τόσο η ισορροπία του πίσω μέρους από έντονη μεταφορά βάρους στην προσπάθεια να «επιστρέψει» στη λωρίδα του. 

78 χλμ./ώρα: Ανεπιτυχής προσπάθεια
Τα περισσότερα χιλιόμετρα εισόδου που έγραψε το Vbox με το Ibiza ήταν τα 78 χλμ./ώρα. Φυσιολογικά, με αυτά τα χιλιόμετρα δεν κατάφερε να περάσει αναίμακτα την διαδικασία, παρασέρνοντας τις -«κομβικής» σημασίας- κορίνες στο πέρασμά του, τόσο στην είσοδο της πρώτης τιμονιάς, όσο και στην  έξοδο της δεύτερης. Το ESP λειτούργησε άμεσα και αποφασιστικά μεν όμως οι έντονες κλίσεις και μεταφορές βάρους σε αυτά τα χιλιόμετρα, αλλοίωσαν τον έλεγχο μέσα στη διαδικασία, ωστόσο ακόμα και εκεί το σύστημα διεύθυνσης είχε καλή αίσθηση και απόκριση.

73 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Με ελάχιστα περισσότερα από 73 χλμ./ώρα το Ibiza ήταν απόλυτα ικανό να διαχειριστεί την διαδικασία. Βρίσκοντας την χρυσή τομή του, επαναλάβαμε τη διαδικασία αρκετές φορές και δεν υπήρξε καμία υπόνοια απώλειας ελέγχου. Πολύ καλό το αρχικό turn in στην πρώτη αλλαγή πορείας, διακριτική επέμβαση του ESP για να διορθώσει τα «μούτρα» από την έντονη μεταφορά εκεί, και απόλυτα ρυθμίσιμο μέσα στα 50 μέτρα της όλης διαδικασίας, μέσω του πολύ καλού του τιμονιού. 

74 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Στα 74 χλμ./ώρα τα πράγματα ήταν λίγο πιο δύσκολα για το Ibiza. Η προσπάθεια κρίνεται οριακή και αυτό γιατί στην επαναφορά στη λωρίδα «ακούμπησε» ελαφρά την εσωτερική κορίνα και είχε την τάση να «πάει» και προς την επόμενη εξωτερική. Το ESP πάντως λειτουργεί εξαιρετικά, ενώ και το τιμόνι έχει πλούσια πληροφόρηση.

Τάση ανατροπής: Όχι
Γενική αίσθηση οδηγού: Είναι ασφαλές και εύκολα ελεγχόμενο στα 73 χλμ./ώρα.
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Μικρές κλίσεις, ελάχιστο άγχος. Καθόλου «δράμα» στην διαδικασία.
 

Σελίδα 1Elk Test σε 12+2 μικρά (+videos)
Σελίδα 2Πως γίνεται το Elk Test
Σελίδα 3Ford Fiesta (+video)
Σελίδα 4Hyundai i20 (+video)
Σελίδα 5Peugeot 208 (+video)
Σελίδα 6SEAT Ibiza (+video)
Σελίδα 7Skoda Fabia (+video)
Σελίδα 8Toyota Yaris (+video)
Σελίδα 9Volkswagen Polo (+video)
Σελίδα 10Citroen C3 (+video)
Σελίδα 11Kia Rio (+video)
Σελίδα 12Nissan Micra (+video)
Σελίδα 13Opel Corsa (+video)
Σελίδα 14Renault Clio (+video)
Σελίδα 15Νέο Peugeot 208
Σελίδα 16Νέο Renault Clio
Σελίδα 17Super και το νέο 208, από άλλο πλανήτη το Fiesta
Σελίδα 18Πίσω από τις κάμερες
Mercedes
moto